Termeni și Condiții

Last update: 1 august 2017

1. Cadrul general.
Asociația Română pentru Sprijin și Inițiativă Comunitară denumită mai departe A.R.S.I.C. România, în calitate de autor, proprietar și administrator al magazinului online www.mesajecusens.com respectă caracterul privat și securitatea prelucrării datelor cu caracter personal ale fiecărei persoane care vizitează acest site în vederea efectuării de comenzi on-line.
Folosirea magazinului online www.mesajecusens.com implica acceptarea acestor termeni şi condiţii. Pentru folosirea în cele mai bune condiţii, se recomanda citirea cu atenţie a tuturor termenilor şi condiţiilor.
A.R.S.I.C. România îşi rezerva dreptul de a modifica sau chiar de a înlocui unii termeni sau unele condiţii de utilizare, fără nicio notificare prealabilă.
În conformitate cu dispozițiile Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestor date și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private, A.R.S.I.C. România are obligația de a administra în condiții de siguranța și numai pentru scopurile specificate mai jos, datele personale care vor fi furnizate.
A.R.S.I.C. România se obligă să păstreze confidențialitatea datelor personale furnizate de dumneavoastră prin intermediul magazinului online www.mesajecusens.com, aşa cum prevăd dispozițiile Legii 677/2001 cu modificările ulterioare privind protecția datelor personale.
În conformitate cu dispozițiile Legii nr. 677/2001, persoanele înregistrate, în calitate de persoane vizate, au următoarele drepturi:
– dreptul la informare (art.12)
– dreptul de acces la date cu caracter personal (art.13)
– dreptul de intervenție asupra datelor cu caracter personal (art.14)
– dreptul de opoziție (art.15)
– dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale (art.17)
– dreptul de a se adresa justiției (art.18)
Orice informație furnizată de dumneavoastră va fi considerată și va reprezenta consimțământul dumneavoastră expres că datele dumneavoastră personale să fie folosite de A.R.S.I.C. România în conformitate cu scopurile menționate mai jos.
Dacă nu doriți ca datele dumneavoastră să fie colectate sau să fie modificate, vă rugăm să ne notificați la adresa de email legal@mesajecuses.com.
Puteţi în orice moment să cereţi ştergerea contului dvs. În acest caz vom şterge toate datele dvs. personale şi datele de identificare care au fost stocate.

1.1. Scopul colectării datelor
Datele cu caracter personal, sunt utilizate de A.R.S.I.C. România în următoarele scopuri declarate, dacă nu se specifică în alt fel:
– pentru procesarea comenzilor și trimiterea acestora la destinație în condițiile cele mai bune
– pentru a ne asigura că pagina de web este relevantă pentru nevoile dumneavoastră
– informarea utilizatorilor / clienților privind situația contului lor
– informarea utilizatorilor / clienților privind starea comenzilor
– evaluarea produselor și serviciilor oferite, activități comerciale, de promovare a produselor și serviciilor

1.2. Utilizarea datelor statistice și a datelor anonime
A.R.S.I.C. România poate folosi datele statistice sau datele anonime rezultate în urma prelucrării în următoarele scopuri:
– realizării de rapoarte / analize
– realizării de informări în scopuri proprii
– publicării, promovării, ofertării serviciilor oferite de A.R.S.I.C. România

2. Modalitatea de plată
2.1. Plata Ramburs (la livrare)
Plata se face în momentul în care Curierul vă livrează produsele sau le ridicaţi de la Poşta Română.

2.2. Plată cu cardul
A.R.S.I.C. România nu percepe taxe suplimentare pentru plată cu cardul.

Sunt acceptate toate cardurile de credit sau debit Visa/ Visa Electron, Mastercard/Maestro.
– tranzacţiile sunt sigure, datele fiind procesate securizat prin utilizarea certificatelor de ultima generaţie SSL Extended Validation pe 256 bits şi se desfăşoară prin www.euplatesc.ro
– sistemul PlatiOnline.ro de gestiune a comenzilor şi tranzacţiilor electronice efectuate prin carduri bancare utilizează de asemenea standardul 3D Secure
– pe extrasul de cont de la banca va apărea www.proinitiative.ro

2.3.Virament bancar / Ordin de Plată
Livrarea produselor se face după confirmarea platii în contul nostru:
ASOCIAȚIA ROMÂNĂ PENTRU SPRIJIN ȘI INIȚIATIVĂ COMUNITARĂ
IBAN RO35RNCB0072118809890001
BCR – Sucursala Victoriei, București
CUI 19186100

3. Livrarea
Livrarea produselor comandate de către cumpărător se va face la adresa specificata de către acesta la momentul lansării comenzii.
Livrarea va fi considerată efectuată atunci când clientul sau o altă persoană desemnată de către acesta intră în posesia fizică a produselor comandate, fapt ce va fi demonstrat prin semnarea documentelor de primire furnizate de către reprezentantul companiei de curierat.
Serviciul de curierat este asigurat de companiile Urgent-Cargus, Bookurier, Fan Courier sau Poșta Română. Aceasta asigura un timp de transit pe întreg teritoriul României de 24 / 48 de ore de la ridicarea comenzii de la sediul A.R.S.I.C. România.
Nu există o comandă minimă pentru a se asigura livrarea.
Preţul transportului va fi suportat de către client, acesta fiind inclus în totalul comenzii; în cazul în care comanda totală a acestuia nu depăşeşte 250 Ron.
În cazul în care comanda depăşeşte valoarea totală de 250 de Ron, preţul transportului va fi suportat de către A.R.S.I.C. România.
A.R.S.I.C. România nu este responsabilă pentru potenţiale probeleme şi/sau întârzieri cauzate de serviciul de curierat. În cazul acestor probleme, clientul este îndemnat să ne contacteze pentru obţinerea codului AWB prin care se poate urmări starea comenzii.

4.Returnarea sau schimbarea produselor
4.1 Important!

Vă rugăm să citiţi aceste rânduri:
a. www.mesajecusens.com este un magazin online de produse personalizate. Produsele noastre NU sunt deja personalizate: avem pe stoc tricouri, cani etc pe care le personalizam în momentul în care primim comezile dvs.
b. De aceea, spre deosebire de magazinele cu produse obişnuite, pe noi, returul unui produs ne pune într-o situaţie dificilă deoarece, dacă de ex. aţi greşit mărimea unui tricou şi ni-l returnaţi, noi vom rămâne foarte probabil cu el pe stoc (adică banii, timpul şi munca depusă pentru a face acel produs, vor fi pierdute).
c. De peste 5 ani de când se desfăşoară această activitate, 99% din retururi s-au datorat alegerii greşite a mărimilor tricourilor.
d. Vă rugăm să verificaţi cu atenţie mărimile produselor comandate! Verificaţi tabelele noastre de mărimi.
Mulţumim pentru înţelegere!

Produsele achiziţionate de pe www.mesajecusens.com se pot returna conform O.G. 130/2000 completat de legea 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanţă, în termen de 10 (zece) zile de la primire, fără penalităţi şi fără invocarea vreunui motiv. Legea se aplica numai pentru produsele livrate clienţilor prin curier rapid.
„Clienţi” sau „consumatori” sunt numai PERSOANELE FIZICE. Clienţii cu personalitate juridică nu au dreptul să denunţe unilateral contractul, legislaţia în domeniu referindu-se doar la persoanele fizice.
Produsele care se supun Ord. 130/2000. Cap. 2, Art. 10, nu pot fi returnate, respectiv: „Consumatorul nu poate denunţa unilateral următoarele tipuri de contracte, cu excepţia cazurilor în care părţile au convenit altfel: c) contracte de furnizare a unor produse executate după specificaţiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum şi acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid.”

4.2. Care este procedura de returnare?
– Dacă doriţi să returnaţi un produs, vă rugăm să ne contactaţi sunând la 0736043222 sau trimiţând un e-mail la contact@mesajecusens.com.
– Conform legii, se pot returna produse personalizate doar cu modelele de pe site. Dacă produsele au fost personalizate cu cerinţele proprii clientului, ele nu pot fi returnate.
– Returnarea produselor se va face, fără excepţie, numai prin curier rapid (nu prin Poştă) sau personal
– Dacă produsele au prezentat defecte sau nu v-am trimis ceea ce aţi comandat, transportul va fi suportat de către noi. În celelalte cazuri (de ex. dacă nu aţi ales mărimea potrivită), transportul îl veţi plăti dvs.
– Pentru a putea fi returnate produsele trebuie să îşi păstreze integritatea fizică.
– Produsele vor fi acceptate spre returnare numai în ambalajul original intact.
– Nu sunt acceptate la retur produsele care au fost purtate, spălate, deteriorate sau folosite, care prezintă semne de uzură, consum, modificări fizice, cusături desfăcute, lovituri, ciobiri, zgârieturi, defecte de orice fel şi nu numai, şi/sau mirosuri improprii (parfum, tutun, mâncare, altele).
– Clientul care returnează unul sau mai multe produse, are obligaţia unilaterală să asigure toate condiitile necesare astfel încât atât produsele cât şi ambalajele acestora să ajungă înapoi intacte. Orice abatere de la aceste cerinţe va atrage după sine refuzarea returului.

4.3. Rambursarea sumei pentru produsele acceptate spre returnare
Produsele returnate vor fi schimbate sau înlocuite. Dacă schimbarea/înlocuirea nu este posibilă, veţi primi contravaloarea acestora, mai puţin cheltuielile de livrare/manipulare (dacă aţi beneficiat de transport gratuit) şi taxele bancare, în termen de 30 de zile de la retur, prin transfer bancar în contul IBAN specificat de dvs.
Valoarea obligaţiilor băneşti ale furnizorilor faţă de clienţi nu poate depăşi valoarea sumelor încasate pentru produsele returnate. Clientul nu poate pretinde nici un fel de daune morale sau materiale peste aceste sume.
Schimbarea/înlocuirea produselor sau returnarea banilor se va efectua numai după VERIFICAREA AMĂNUNŢITĂ A CALITĂŢII produselor returnate.
Nu acceptăm colete cu ramburs – în cazul în care un colet a fost returnat cu ramburs, acesta nu va fi ridicat.
Pentru comenzile plătite cu cardul suma va fi returnată pe acelaşi card utilizat la tranzacţionare, în decurs de maxim 30 de zile de la acceptarea returului.

5. Proprietatea
Proprietatea asupra produselor va fi transferată la momentul livrării acestora în locaţia şi în modalitatea indicată în comanda clientului, după efectuarea platii finale de către cumpărător.
Proprietatea produslui nu implică și dreptul de proprietate asupra imaginii imprimate, de accea reproducerea ei în scopuri comerciale este interzisă.

6. Caracteristicile produselor şi descrierea lor
Caracteristicile şi/sau preţul produselor prezentate pe www.mesajecusens.com pot fi modificate de către A.R.S.I.C. România fără preaviz. De asemenea, din considerente legate de spaţiul şi coerenta structurii informaţiei, uneori descrierile produselor pot fi incomplete; însă societatea A.R.S.I.C. România face eforturi de a prezenta informaţiile relevante şi într-o formă cât mai completă.
Magazinul online www.mesajecusesns.com poate conţine şi link-uri către alte site-uri. A.R.S.I.C. România nu este responsabilă de politica de confidenţialitate practicată de acestea precum şi de orice altă informaţie menţionată pe aceste site-uri externe.

7. Politica de Confidenţialitate
7.1 Securitatea datelor personale şi înregistrarea ca membru
Datele personale furnizate de către utilizatorii site-ului www.mesajecusens.com nu vor fi făcute publice sub nicio formă. Ele vor fi folosite în modul declarant de către acest site.
Prin înregistrarea ca membru veţi fi solicitat să vă alegeţi un nume de utilizator (ce constă în adresa dvs. de mail) şi o parolă. Sunteţi responsabil de păstrarea în siguranţă a parolei de acces ca membru al acestui site, orice activitate desfăşurată sub numele dvs. de utilizator fiind integral în responsabilitatea dvs. Sunteţi de acord să ne înştiinţaţi imediat despre orice pierdere a parolei sau semn de activitate neautorizată sub numele dvs. de utilizator. La sfârşitul fiecărei sesiuni de utilizare a contului dvs, sunteţi sfătuit să daţi „Log ouţ”. În cazul în care observaţi că cineva vă utilizează contul vă rugăm să ne comunicaţi de urgenţă printr-un e-mail la legal@mesajecusens.com.
În utilizarea site-ului şi solicitarea unei comenzi sau a serviciului de înregistrare, sunteţi obligat să furnizaţi informaţii corecte, adevărate, actuale şi complete pentru câmpurile cerute. În cazul în care aceste informaţii se vor schimba în timp, aveţi obligaţia de a reactualiza aceste comenzi.
Măsurile şi conduita sunt în conformitate cu decizia nr. 200 din 14 decembrie 2015 privind stabilirea cazurilor de prelucrare a datelor cu caracter personal a A.N.S.P.D.C.P.

7.2. Frauda
Orice tentativă de plasare a comenzilor pe baza unor informaţii/identităţi false, fraudarea modalităţilor de plată acceptate, orice acţiuni desfăşurate cu rea credinţă, accesară datelor unui alt utilizator, modificarea datelor de pe magazinul online www.mesajecusens.com, sau afectarea performanţelor serverului pe care rulează acelaşi site, vor fi considerate tentativa de fraudă şi vor face obiectul unei plângeri la organele de specialitate împotriva persoanei / persoanelor care a / au încercat acest lucru.