Returnări & Schimburi

Important!
Vă rugăm să citiţi aceste rânduri:
a. www.mesajecusens.com este un magazin online de produse personalizate. Produsele noastre NU sunt deja personalizate: avem pe stoc tricouri, cani etc pe care le personalizam în momentul în care primim comezile dvs.
b. De aceea, spre deosebire de magazinele cu produse obişnuite, pe noi, returul unui produs ne pune într-o situaţie dificilă deoarece, dacă de ex. aţi greşit mărimea unui tricou şi ni-l returnaţi, noi vom rămâne foarte probabil cu el pe stoc (adică banii, timpul şi munca depusă pentru a face acel produs, vor fi pierdute).
c. De peste 5 ani de când se desfăşoară această activitate, 99% din retururi s-au datorat alegerii greşite a mărimilor tricourilor.
d. De aceea vă rugăm să verificaţi cu atenţie mărimile produselor comandate! Verificaţi tabelele noastre de mărimi.
Mulţumim pentru înţelegere!

///

Produsele achiziţionate de pe www.mesajecusens.com se pot returna conform O.G. 130/2000 completat de legea 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanţă, în termen de 10 (zece) zile de la primire, fără penalităţi şi fără invocarea vreunui motiv. Legea se aplica numai pentru produsele livrate clienţilor prin curier rapid.

„Clienţi” sau „consumatori” sunt numai PERSOANELE FIZICE. Clienţii cu personalitate juridică nu au dreptul să denunţe unilateral contractul, legislaţia în domeniu referindu-se doar la persoanele fizice.

Produsele care se supun Ord. 130/2000. Cap. 2, Art. 10, nu pot fi returnate, respectiv: „Consumatorul nu poate denunţa unilateral următoarele tipuri de contracte, cu excepţia cazurilor în care părţile au convenit altfel: c) contracte de furnizare a unor produse executate după specificaţiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum şi acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid.”

Care este procedura de returnare?
– Dacă doriţi să returnaţi un produs, vă rugăm să ne contactaţi sunând la 0736043222 sau trimiţând un e-mail la contact@mesajecusens.com.
– Conform legii, se pot returna produse personalizate doar cu modelele de pe site. Dacă produsele au fost personalizate cu cerinţele proprii clientului, ele nu pot fi returnate.
– Returnarea produselor se va face, fără excepţie, numai prin curier rapid (nu prin Poştă) sau personal
– Dacă produsele au prezentat defecte sau nu v-am trimis ceea ce aţi comandat, transportul va fi suportat de către noi. În celelalte cazuri (de ex. dacă nu aţi ales mărimea potrivită), transportul îl veţi plăti dvs.
– Pentru a putea fi returnate produsele trebuie să îşi păstreze integritatea fizică.
– Produsele vor fi acceptate spre returnare numai în ambalajul original intact.
– Nu sunt acceptate la retur produsele care au fost purtate, spălate, deteriorate sau folosite, care prezintă semne de uzură, consum, modificări fizice, cusături desfăcute, lovituri, ciobiri, zgârieturi, defecte de orice fel şi nu numai, şi/sau mirosuri improprii (parfum, tutun, mâncare, altele).
– Clientul care returnează unul sau mai multe produse, are obligația unilaterală să asigure toate condițiile necesare astfel încât atât produsele cât şi ambalajele acestora să ajungă înapoi intacte. Orice abatere de la aceste cerinţe va atrage după sine refuzarea returului.

Rambursarea sumei pentru produsele acceptate spre returnare
Produsele returnate vor fi schimbate sau înlocuite. Dacă schimbarea/înlocuirea nu este posibilă, veţi primi contravaloarea acestora, mai puţin cheltuielile de livrare/manipulare (dacă aţi beneficiat de transport gratuit) şi taxele bancare, în termen de 30 de zile de la retur, prin transfer bancar în contul IBAN specificat de dvs.
Valoarea obligaţiilor băneşti ale furnizorilor faţă de clienţi nu poate depăşi valoarea sumelor încasate pentru produsele returnate. Clientul nu poate pretinde nici un fel de daune morale sau materiale peste aceste sume.
Schimbarea/înlocuirea produselor sau returnarea banilor se va efectua numai după VERIFICAREA AMĂNUNŢITĂ A CALITĂŢII produselor returnate.
Nu acceptăm colete cu ramburs – în cazul în care un colet a fost returnat cu ramburs, acesta nu va fi ridicat.
Pentru comenzile plătite cu cardul suma va fi returnată pe acelaşi card utilizat la tranzacţionare, în decurs de maxim 30 de zile de la acceptarea returului.